fbpx
Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
Title Image

Blog

Dani Mlinarstva 2021.

Analize uzoraka pšenice i brašna obavljene su i ove godine u laboratoriji DOO PIP Novi Sad.
U ovoj godini prikupili smo ukupno 31. uzorak pšenice sa teritorije Srbije i regiona.

Prikupljene uzorke pšenice, od strane prodajnog osoblja sa različitih regiona, analiziralo je čitav niz stručnjaka, diplomiranih tehnologa i šefa laboratorije.

Analize pšeničnog brašna od dobijenih uzoraka se vrše u cilju bržeg i hitnijeg odgovora na zahteve tržišta koje se tiču kvaliteta brašna od pšenice roda 2021.

Ove godine odlučili smo da naša saznanja i rezultate uživo podelimo sa ljudima iz mlinarske industrije pa smo u vezi sa tim i održali prve po redu Dane Mlinarstva 2021 u našim prostorijama na Čeneju.

Na ovom događaju dipl.tehnolog I rukovodilac tehnologije I razvoja Saša Tanović, govorio je o:

– Kvalitetu brašna od pšenice roda 2021
– Prednostima/nedostacima brašna od pšenice roda 2021
– Standardizaciji brašna u mlinovima
– Analizi tržišta, rešenja i uticaji namenskih poboljšivača “Mlinar”

dok je Žarko Galetin, agroekonomski analitičar govorio o:

– Analizi tržišta pšenice na domaćem i svetskom tržištu.

Svi prisutni su imali mogućnost da obiđu laboratoriju, vide čitav proces od mlevenja pšenice pa do ispečenog gotovog proizvoda gde smo upotrebili poboljšivač POB Digo i namenske poboljšivače za brašno roda 2021 – “Mlinar” , Adut 2021 i POB 2021.

Veoma smo ponosni na odaziv svih pozvanih i što su prisutni prepoznali još jednom dobru energiju, trud, rad i posvećenost kompanije koja sledeće godine proslavlja 30 godina rada na tržištu.