fbpx
Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
Title Image

Politika privatnosti

Poslednji put obnovljeno: 19. maja 2021.

DOO PIP NOVI SAD, sa sedištem na adresi Tekelijina 43, 21000 Novi Sad (u daljem tekstu: „PIP” ili „mi”) je izrazito svesan značaja zaštite podataka o ličnosti, pristupa zaštiti podataka o ličnosti veoma ozbiljno i shvata da je zaštita podataka o ličnosti od izuzetnog značaja za Vas.

Stoga, kao rukovalac podacima o ličnosti, sačinili smo ovu Politiku privatnosti kako bi obrada Vaših podataka bila transparentna i razumljiva. Ova Politika privatnosti objašnjava način na koji prikupljamo, delimo i koristimo Vaše lične podatke, kao i načine na koje možete ostvariti svoja prava na privatnost.

Ova Politika privatnosti primenjuje se na:

 • sva lica koja pristupaju našem sajtu na adresi pip-ns.com („Sajt”),
 • lica koja nam pošalju upit putem Sajta,
 • lica koja se prijave za naš Newsletter.

Registracijom za bilo koju uslugu na našem sajtu www.pip-ns.compristajete na pružanje, upotrebu i prenošenje informacija o Vama pod uslovima ove politike. Ukoliko ne želite da o Vama prikupljamo navedene vrste podataka, ili se ne slažete s nekim drugim delom ove izjave molimo Vas nemojte koristiti internet stranu www.pip-ns.com.

Šta očekujemo od vas?

Očekujemo da ćete koristiti isključivo svoje lične podatke. Ukoliko korirstite lične podatke drugih, neophodno je da za to imate ovlašćenje.

Prikupljanje i korišćenje podataka

Tokom korišćenja naše usluge, od vas možemo zatražiti da nam dostavite određene podatke koji mogu lično da vas identifikuju i pomoću kojih vas možemo kontaktirati ili identifikovati. Podaci koji mogu lično da identifikuju („Lični podaci“) mogu da uključuju, ali nisu ograničeni na:

 • Ime i prezime
 • Adresu
 • Email adresu

Razlozi za korišćenje vaših podataka se razlikuju u zavisnosti na koji način stupate u kontakt sa nama:

Website

Prikupljamo informacije koje vaš pregledač šalje kad god posetite našu stranicu („Log Data“). Ovi podaci mogu sadržati informacije kao što su adresa Internet protokola („IP“) vašeg računara, tip pregledača, verzija pregledača, stranice naše usluge koje posećujete, vreme i datum posete, vreme provedeno na tim stranicama i drugu statistiku.

Više detalja na politika kolačića.

Obrazac za kontakt ili Email upit

Ukoliko nas budete kontaktirali putem obrasca za kontakt ili e mail-om, mi ćemo zabeležiti i obraditi one podatke koje Vi unesete kako bismo odgovorili na vaš zahtev (informacije, reklamacije).

Takođe vaši podaci mogu biti korišćeni za direktni marketing, u skladu sa vašim interesovanjem.

Deljenje vaših ličnih podaka

Ne delimo Vaše podatke o ličnosti sa trećim licima, osim ukoliko:

 • imamo Vašu saglasnost za to,
 • smo zakonom obavezani da podelimo određene informacije, u koje spadaju i Vaši lični podaci, sa npr. organima javne vlasti; u tom slučaju, nismo dužni da tražimo Vašu dodatnu saglasnost za deljenje Vaših podataka o ličnosti

Pojedine zaštitne mere koje primenjujemo uključuju kontrolu pristupa, klasifikaciju informacija (i rukovanje njima), zaštitu integriteta i poverljivosti, bekap podataka, firewall tehnologiju, enkripciju podataka i druge odgovarajuće mere.

Dečija privatnost

Ne prikupljamo svesno podatke o ličnosti od dece mlađe od 18 godina. Ukoliko ste roditelj ili staratelj i znate da nam je vaše dete dalo lične podatke, kontaktirajte nas. Ukoliko otkrijemo da nam je dete mlađe od 18 godina obezbedilo lične podatke, odmah ćemo ih izbrisati sa naših baza podataka.

Koliko dugo se vaši podaci zadržavaju?

Vaše podatke o ličnosti ne čuvamo duže od onog vremena koje je neophodno da bi se realizovala svrha zbog koje su oni prikupljeni, odnosno ne duže od vremena za koje imamo Vašu saglasnost.

Linkovi ka drugim stranicama

Naša stranica može sadržati hiperlinkove(veze) do drugih web lokacija kojima mi ne upravljamo. Ukoliko kliknete na hiperlink(veze) treće strane, bićete preusmereni na web lokaciju te treće strane. Preporučujemo vam da pregledate Politiku privatnosti svake stranice koju posetite.

Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, Politike privatnosti ili prakse bilo kojih web lokacija ili usluga trećih strana.

Koja su vaša prava?

 • pravo da budete informisani o prikupljanju i obradi Vaših ličnih podataka,
 • pravo pristupa podacima koje smo prikupili o Vama,
 • pravo na ispravu ličnih podataka, u slučaju nepotpunosti ili netačnosti,
 • pravo na zaborav, tj. pravo da tražite da lični podaci koje imamo o Vama budu obrisani,
 • pravo na opoziv pristanka za obradu ličnih podataka, kada je pristanak osnov za obradu,
 • pravo suprotstavljanja obradi ličnih podataka,
 • pravo da uložite prigovor u pogledu obrade Vaših podataka u određenu svrhu,
 • pravo da podnesete žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, u slučaju da u roku od 30 dana od dana Vašeg zahteva za ostvarivanje prava ne dobijete odgovor, ili ne budete zadovoljni odgovorom.

Kako biste ostvarili ova prava, molimo Vas da nas kontaktirate na marketing@pip-ns.com.

Izmene naše Politike privatnosti

Zadržavamo pravo da ažuriramo ovu Politiku privatnosti s vremena na vreme, u cilju praćenja izmena u zakonodavstvu i tehničkih inovacija. Sve izmene stupaju na snagu momentom objavljivanja na Sajtu. Predlažemo Vam da periodično vršite uvid u našu Politiku privatnosti.

Ukoliko niste saglasni sa našom Politikom privatnosti, molimo Vas da da ne koristite sajt www.pip-ns.com.

Kontaktirajte nas

U slučaju da želite da koristite neko od svojih prava kao lice čije lične podatke prikupljamo, ili u slučaju bilo kojih drugih pitanja vezano za našu Politiku privatnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na marketing@pip-ns.com.